Totul despre Licheni decor sau Cladonia Stellaris

05/04/2021
de catre Admin AFO

Lichenul de ren este recoltat și produs de meșteșugari din domeniu și este utilizat în mod divers în industria florală și de artă.

Natura deosebit de unică, bogată și neatinsă a insulei are o semnificație semnificativă pentru companie sub forma lichenului numit Lichen de ren (Cladonia Stellaris). Patrimoniul companiei în ceea ce privește utilizarea mușchilor se întinde de peste 80 de ani; proprietarul său este antreprenorul de generația a treia din sectorul mușchilor. Toate fazele întregului lanț de producție sunt finalizate manual.

Termenul „mușchi” este folosit în mod obișnuit pentru a descrie acest material, dar este un termen incorect din perspectivă științifică. Lichenul de ren este termenul potrivit și se numește botanic Cladonia Stellaris. Lichenul este alcătuit din ciuperci, alge și crește fără rădăcini sau frunze.

Lichenul de ren crește numai în medii în care aerul este liber sau este limitat de poluare. Rata anuală de producție pentru uz comercial este limitată, deci este o specie foarte rar deținută. Lichenul poate crește până la 18cm - 25cm, dar durează aproximativ 25 de ani pentru a-l obține. În condiții optime, lichenul crește cu o rată de 3-5 mm pe an.

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE ACEASTĂ ȘI FLOREA CONSERVATĂ?
Florile conservate folosesc în mod obișnuit glicerină și conservanți pentru a usca materialul și se estimează că păstrează culoarea și textura timp de aproximativ 3-5 ani. Lichenul de ren, pe de altă parte, rezistă și își păstrează culoarea la nesfârșit datorită structurii poroase și higroscopice a speciei. Spre deosebire de florile conservate, lichenul de ren este capabil să rămână moale absorbind umiditatea din jur.

ESTE VIE?
Îndepărtarea lichenului de ren din habitatul sau conservarea sa naturală determină pierderea capacității de creștere. Cu toate acestea, spre deosebire de alte plante conservate, își menține capacitatea de a îndepărta substanțele și de a dezodoriza atmosfera, datorită naturii sale higroscopice. Lăsat singur, lichenul cu ren va parcurge o fază de textură moale și dură pe tot parcursul sezonului, în funcție de umiditatea din jur.

CULOREA ?
Culoarea naturală a lichenului de ren este gri deschis, dar este colorată folosind diferiți pigmenți naturali în timpul conservării. Vopseaua de culoare este complet sigură și conformă cu puritatea cu BfR IX germană, Rezoluția Europeană AP (89) 1, Directiva UE 94/62 / CE și CONEG.

Este posibil ca anumite părți ale lichenului să nu aibă culori uniforme. Acest lucru se datorează lichenului care a fost expus solului și luminii solare în timp ce se afla în habitatul său natural.

TREBUIE SA FIE UDAT?
Lichenul de ren conservat nu crește, astfel încât udarea nu este necesară. Proprietatea higroscopică permite lichenului să rămână moale utilizând umiditatea din jur. Contactul direct cu apa trebuie evitat în orice moment. Când lichenul de ren conservat intră în contact cu apa, lichenul își va pierde proprietățile higroscopice și se va întări.

ARE CAPACITATEA DE A ÎNLĂTURA PARTICULELE DE PRAF?
Particulele de praf aderă la suprafețe din cauza electricității statice, dar lichenul de ren este prin natura sa anti-static, împiedicând aderarea prafului. Depunerea prafului ca rezultat al forțelor gravitaționale poate fi îndepărtată cu o suflantă de aer.

 
SE POATE FOLOSI CA UN DEZUMIDIFICATOR / UMIDIFICATOR?
Nu este la fel de eficient ca un dezumidificator / umidificator electric convențional. Lichenul de ren conservat absoarbe sau emană umezeala din împrejurimi, dar cu limite. Nu este posibilă îndepărtarea continuă sau exudarea umezelii.

CARE SUNT AVANTAJELE UTILIZĂRII ACESTORA ÎN CANTITATI MARI CA DECOR INTERIOR?
În afară de estetica naturală, lichenul de ren conservat este ignifug, are capacitatea de a reduce nivelurile de zgomot ambiental, de a deodoriza mirosurile prin îndepărtarea substanțelor nocive, cum ar fi amoniacul, acetaldehida și formaldehida.

MUCEGAIUL POATE CRESTE ÎN/SAU PE ACEST MATERIAL?
Mucegaiul și insectele nu pot crește sau forma un habitat în sau pe lichenul de ren conservat din cauza salinității.

CARE ESTE MIROSUL LICHENILOR?
Mirosul este o combinație de Cladonia Stellaris (lichen de ren), minerale și pigmenți naturali.

​Despre Valentines Day si trandafiri

04/02/2021
de catre Admin AFO

Dar de ce este asa? Ce leagă trandafirii și Valentine? Și cu ce tip de trandafiri ar trebui să vă aprovizionați pentru a vă pregăti pentru un Valentines de succes? În acest articol, ne vom scufunda în istoria fascinantă a trandafirilor și a zilei indrăgostiților.

Istoria Valentines Day

Prima zi a indrăgostiților a fost sărbătorită încă din anul 496. Există mai multe legende și mituri în jur, dar probabil nu vom descoperi niciodată povestea exactă din spatele originii Zilei Îndrăgostiților. Ceea ce știm este că sărbătoarea Zilei Îndrăgostiților, așa cum o știm, a devenit populară prin Legenda Aurea, o carte care a fost compusă în secolul al XIV-lea despre sărbătorile și sărbătorile creștine. În zilele noastre sărbătorim dragostea în general pe 14 februarie , și nu numai „dragoste anonimă”. Iubitorii, cuplurile și chiar prietenii își exprimă dragostea unul fata de celălalt cu carduri, cadouri și flori.

Deci... Ce lagatura au trandafirii și Valentine? 

Oferirea trandafirilor pentru Ziua Îndrăgostiților provine probabil de la sfârșitul secolului al XVII-lea, când regele Carol al II-lea al Suediei a plecat într-o călătorie în Persia. În Persia, Charles a descoperit arta comunicării cu florile, fără a folosi cuvinte. Când a introdus această artă în Europa, a devenit o moda, iar listele de flori și semnificațiile lor au devenit răspândite. O garoafă galbenă, de exemplu, însemna că destinatarul îl dezamăgise pe expeditorul acesteia. Și Trandafirul roșu, desigur, a fost simbolul iubirii. Și de unde a obținut Trandafirul acest sens simbolic? Pentru aceasta, trebuie să ne întoarcem în timp și mai departe. La mitologia greacă, unde Trandafirul a fost asociat cu Afrodita, zeița iubirii și cu iubitul ei Adonis. Când Adonis a fost ucis de un mistreț, Afrodita a plâns cu lacrimi amare pentru moartea sa. Se spune că tufișurile de trandafiri au crescut acolo unde lacrimile ei și sângele lui Adonis au atins pământul. Din fericire, povestea are un final fericit (parțial): Adonis a fost readus la viață de Zeus. Dar, pentru că și Persefona - zeița fertilității și a morților - i-a cerut dragostea, s-a decis ca Adonis să petreacă șase luni în lumea ei pentru fiecare șase luni petrecute cu Afrodita.

Sugestii de trandafiri pentru Ziua Îndrăgostiților 

Înainte de a ne întoarce din nou la Trandafir, probabil că sunteți în căutarea unei inspirații suplimentare pentru a le adăuga stocului dvs. de Ziua Îndrăgostiților. Am selectat 11 trandafiri interesanti pe care să ii folosiți!

Trandafiri recomandati pentru Valentines Day 2021 

Fie că tradiția provine de la regele suedez Charles sau de la două zeițe care se certau asupra aceluiași iubit, Trandafirul roșu a fost un simbol pentru ziua îndrăgostiților de secole. Desigur, diferite culori de trandafir au semnificații diferite și ar putea fi un cadou excelent și pentru Valentine’s Day. Cu toate acestea, roșul este culoarea pasiunii și a iubirii și, de departe, cea mai populară. Și, din fericire, există o mulțime de soiuri diferite pentru a alege! Aici puteți vedea o selecție, doar de câteva dintre favoritele noastre personale, din toate timpurile.

1. Trandafirul Freedom- Înalt, puternic și frumos. Acesta este un trandafir fantastic pentru a fi folosit în piese centrale. 
2. Trandafirul Madam Red - Elegant, elegant și romantic este ceea ce respiră acest soi de trandafir.
3. Trandafirul Black Baccara - Acest trandafir roșu intens cu aspect aproape satinat.
4. Trndafirul Spray Rose Rubicon - Un trandafir cu capete mari de flori care se deschid minunat. 
5. Trandafirul Rose Upper Class - Un trandafir cu aspect foarte luxos, perfect pentru orice ocazie! 
6. Trandafirul Spray Rose Fire Flash - Roșul trandafirului este amestecat cu dungi galbene. 
7. Trandafirul Spray Rose Mirabel - Dacă sunteți în căutarea unui trandafir rosu foarte elegant, aceasta este o opțiune serioasă! 
8. Trandafirul Ever Red - Arată-ți dragostea veșnică cu acest soi fantastic de trandafir. 
9. Trandafirul El Toro – Petalele acestui trandafir arata ca perdeaua folosită în coridele spaniole. 
10. Trandafirul Criogenat inima XXL - Este uimitor! Acest trandafir conservat este transformat într-o inimă pentru a arăta iubirea supremă. 
11. Trandafirul Red Naomi - Cel mai faimos dintre trandafirii roșii nu poate lipsi pe lista noastră.

Sursa traducere :

Cardul cadou pentru cumparaturi la Ambalaje Flori Online

23/01/2021
de catre Admin AFO

Va prezentam introducerea cardurilor cadou pentru cumparaturi la Ambalaje Flori Online

Cardul cadou are multiple intrebuintari.
Ca si in alte magazine online sau fizice, poate fi folosit la plata cumparaturilor.
In cazul magazinelor online, cardul cadou este folosit adesea ca si un cod livrat pe email sau fizic pe hartie transmis prin curier.
Cardul poate fi achizionat in valoare de orice suma dorita intre 1 leu si 4999 Lei.

Avantajele acestuia:

- Cardurile sunt transmisibile ( Pot fi daruite cuiva drag ).
- Pot fi folosite fractionat ( Pot fi folosite de mai multe ori, pana la epuizarea valorii acestuia).
- Folosibil si pentru plata transportului.
- Oricand, orice ( valabil nelimitat si pentru orice produs ).

Idei:

Cardul il poti folosi si pentru tine insuti ca o investitie.
Sa presupunem ca ai un buget acum si ai o comanda, dar in acelasi timp astepti un produs sa revina in stoc. Poti adauga in comanda ta si un card cadou care sa il folosesti in viitor sa iti fie mai usor.

Probabil ai uitat sa cumperi ceva, sa spunem ca mai ai nevoie doar de sarma sau o singura cutie si cosul tau de cumparaturi este doar 35 Lei sau 80 Lei. Adauga si un card cadou pentru implinirea sumei de 100 Lei, sigur iti va fi util pe viitor pentru exemplele de mai jos.

Exemple:

Cumparaturi de 130 Lei, folosind un card in valoare de 200Lei rezulta o plata de 0 ( ZERO LEI ) si un rest de 70 Lei valabili pe acelasi cod de card cadou. 

Cumparaturi in valoare 139.96 Lei, folosind un card in valoare de 70Lei, mai ai un rest de plata de 69.96 Lei. Da... ai inteles bine. In cazul folosiri cardurilor cadou, poti plati sub 100 Lei sau nimic.

Remarca

Poti achizitiona doar un card cadou fara nici un alt produs. Acesta il poti darui cuiva drag care stii ca are mare nevoie de produsele noastre.

In cazul achizitionarii unui card cadou prin sistemul RAMBURS suna-ne sa il activam cand doresti tu. Daca l-ai achizitionat prin plata cu un CARD BANCAR sau PAYPAL atunci primesti cardul gata activat.

Puteti achizitiona un card cadou de aici, sau il veti gasi mereu in subsolul (partea de jos) a oricarei pagini a magazinului nostru online.

Ghid util pentru achizitii online

23/01/2021
de catre Admin AFO

Pentru incepatori dar util si pentru cei mai experimentati

Valabil in perioadele cu flux marit de comenzi si nu numai


Procedura Brexit

17/12/2020
de catre Admin AFO

Datorita iesirii faptice a Regatului Unit din Uniunea Europeana toate procedurile de comert din si in Regatul Unit se vor realiza dupa criteriile de import export extracomunitar. In consecinta, incepand cu data de 21 decembrie 2020 se suspenda trimiterile catre Regatul Unit urmand a fi reluate in 04.01.2021 dupa noile criterii. Expeditiile catre Regatul Unit v-or fi posibile doar catre persoane juridice ( companii ). Redam mai jos partial comunicatul companiei de transport

 

Export catre United Kingdom

 

1.         Incepand cu 21 decembrie 2020 – Serviciul 2303 Clasic International Rutier catre Marea Britanie nu va mai fi un serviciu public si nu va mai exista in oferta publica DPD.

 

2.         Tariful pentru formalitatile vamale (declaratie vamala export iesire din UE + declaratie vamala de import in UK) – 50 RON/ colet. Se vor factura automat din SLD pentru fiecare colet expediat catre UK.

 

3.         Dupa Brexit, fiecare colet către Marea Britanie trebuie să fie însoțit obligatoriu de o factură comercială sau o factură Pro-Forma în 3 exemplare emise de expeditor către destinatarul coletului.

Factură comercială - când conținutul coletului este supus vânzării și factura Pro-Forma este în cazul în care conținutul coletului nu este supus vânzării.

Factura sau Pro-forma trebuie sa contina următoarele date obligatorii:

 

- Număr de factură

- Data facturii

- Datele destinatarului - numele companiei, adresa, inclusiv codul poștal al localitatii și al țării, persoana de contact, telefon și e-mail (informatiile sunt obligatorii si trebuie sa fie corecte – in lipsa lot DPD UK nu va putea contacta destinatarul in vederea platirii taxelor vamale)

- Datele expeditorului - numele companiei, adresa, inclusiv codul poștal al localitatii și al țării, persoana de contact, telefon și e-mail

- Descrierea completă a conținutului pe articole, cantitate și valoarea acestora, precum și moneda (EUR, USD, GBP)

- Numerul EORI ale expeditorului și destinatarului din Marea Britanie

- numărul de TVA al destinatarului din Marea Britanie

 

4. Facturile trebuie să fie emise în 3 exemplare și este obligatoriu să fie plasate în afara coletului în plic de plastic pentru documente, lângă plicul cu awb-ul. Un exemplar rămâne pentru DPD RO pentru procesarea ulterioară a documentelor. Celelalte 2 exemplare rămân în plic în afara coletului până la destinația finală.

 

5. Pentru coletele cu documente nu este nevoie de factură, si nu există taxe și impozite suplimentare în Regatul Unit. Pentru conținut diferit de „Documente”, există impozite și taxe în temeiul legislației vamale din Marea Britanie (se plateste TVA pentru fiecare colet -exceptie documente-  indiferent de valoarea acestuia).

  

6. Clientul este in totalitate responsabil pentru documentele si datele completate în facturile însoțitoare. Aceste date sunt foarte importante pentru vămuirea și livrarea coletului. În cazul în care lipsesc informații din factură, vom fi taxați cu penalități pe care le vom refactura clientilor, iar coletul va fi returnat automat expeditorului fără nicio posibilitate de adăugare suplimentară de informații. Datele obligatorii și toate condițiile pentru trimiterea coletelor în Marea Britanie vor fi vizibile pe site-ul nostru web.

 

7. În cazul lipsei documentelor insotitoare sau a datelor din factură coletul va fi returnat imediat de la Chronopost FR ( locul unde se va face vama de export) la DPD România fără opțiunea de a adăuga datele lipsă. Returul va fi facturat conform tarifului awb-ului initial.

 

8. Se interzice trimiterea în Marea Britanie a coletelor cu conținut cadou, alimente ambalate sau neambalate, lichide, alcool, țigări și toate obiectele și substanțele din lista cu conținut interzis publicat pe site-ul web al DPD România.

 

9. Toate taxele și impozitele vor fi colectate de la destinatar de către DPD UK printr-un portal special pentru clienți. DPD UK sau  agenția vamală HMRC  (în cazul în care destinatarul are contul special HMRC pentru plata amânată a TVA în Marea Britanie) va trimite un e-mail destinatarului pentru colectarea taxelor vamale (de aceea este obligatoriu să colectăm e-mailul destinatarului pentru fiecare colet în Marea Britanie).

 

10.  După achitarea tuturor taxelor și impozitelor, coletul va fi vamuit și introdus în rețeaua de livrare către depozitul de destinație din Marea Britanie. În cazul în care taxele și impozitele nu sunt plătite în termen de 10 zile de la data ridicării, coletul va fi returnat expeditorului cu acelasi awb DPD.

 

11. Tipul de Incoterm pentru procesarea vamală a coletelor este DAP (Livrare la adresa).

 

12. Serviciul Cerere de colectare din UK nu este disponibil.

 

13. Este extrem de important și obligatoriu să scrieți și să introduceți o adresă de e-mail corectă a destinatarului pentru fiecare expediere către Marea Britanie în sistemul SLD și, de asemenea, în factura pe colet.

Craciunita, unul dintre simbolurile Craciunului

03/10/2020
de catre Admin AFO

Exista multe simboluri ale Craciunului, fiecare cu povestea sa. Unul dintre cele mai frumoase insa, este Craciunita. Denumita si Poinsettia, aceasta floare reuseste sa ofere o pata de culoare in peisajul invernal si este subiectul a numeroase mituri si legende.

Care sunt principalele avantaje ale florilor artificiale ?

11/09/2020
de catre Admin AFO

Se spune ca atunci cand vrei sa oferi o floare este bine sa te orientezi spre o floare naturala. Florile naturale au avantajul miresmei placute si au un aspect cat se poate de placut. Din pacate, florile naturale se ofilesc si se transforma rapid intr-o simpla amintire.

Daca vrei sa oferi un cadou care dainuie, florile artificiale pot fi o alternativa foarte buna. Este adevarat ca in jurul acestora s-au conturat o multime de contraargumente, cum ar fi mirosul de plastic, punerea grosolana in opera sau lipsa mirosului. Totusi, inainte de a le spune nu, este bine sa analizezi putin florile artificiale moderne.

 

Florile artificiale moderne, copii fidele ale florilor naturale

 

Florile artificiale create in ultimii ani imita la perfectie florile naturale. De multe ori, chiar si unei persoane familiarizate cu domeniul floral ii este greu sa diferentieze o floare artificiala de una naturala. 

Acestea sunt realizate din materiale care imita perfect structura naturala a florilor si copiaza fidel fiecare detaliu. In plus, au o multime de avantaje:

 • Au un pret atractiv. Cel mai adesea, florile artificiale sunt mai ieftine decat cele naturale;
 • Sunt mult mai rezistente in timp. Un buchet de mireasa din flori artificiale poate fi pastrat pentru totdeauna, fara a risca sa se ofileasca sau se rupa;
 • Nu depind de conditii climatice;
 • Pot fi transportate cu usurinta, in absolut orice conditii;
 • Nu au nevoie de atentie. Daca ai o floare artificiala in casa poti pleca fara probleme in vacanta, fara a risca ca aceasta sa se ofileasca.

 

Florile artificiale pot fi, asadar, cadoul perfect si pot fi accesoriul ideal pentru amenajarea incaperilor de acasa. Daca esti o persoana care nu isi doreste responsabilitati suplimentare, le poti lua in calcul.

 

Lagurus: floarea delicata si naturala pe care o poti pastra toata viata

31/08/2020
de catre Admin AFO

Singura parte neplacuta a unui buchet de flori naturale este faptul ca la un moment dat, acestea ajung sa fie doar o parte colorata a amintirilor. Oricat de frumoase, colorate, parfumate si impunatoare sunt, florile ajung sa se ofileasca si cel mai adesea sfarsesc la cosul de gunoi.

Daca vrei sa oferi flori, insa in acelasi timp doresti ca darul tau sa ramana vesnic viu, una dintre cele mai bune optiuni este Lagurus.

Lagurus este o floare ce poarta si numele de "coada iepurelui", care se impune prin aspectul sau inedit. Cu un spic pufos, asemanator unei codite de iepure, poate imbogati orice buchet, dandu-i un aer inedit.

Partea cu adevarat atractiva la aceasta floare este, de fapt, faptul ca dupa ce se usuca ramane la fel de atractiva. Din acest motiv, specialistii in aranjamente florale au inceput sa o foloseasca din ce in ce mai mult in buchete si sa o transforme intr-un adevarat element de atractie.

Dupa ce este uscata, floarea de Lagurus poate sa fie vopsita si este potrivita pentru orice tip de buchet, indiferent ca este un buchet de nunta, un buchet aniversar sau pur si simplu un buchet oferit persoanei de care esti indragostit.

Florile de Lagurus pot avea orice nuanta ( pot fi rosii, verzi, portocalii, mov) si sunt ideale intr-o combinatie cu flori naturale si proaspete, deoarece dupa ce acestea din urma se ofilesc, Lagurus pastreaza doza de prospetime a buchetului si pot fi pastrate pe termen nelimitat intr-o vaza.

​Cosul, ambalajul perfect pentru un cadou colorat

21/08/2020
de catre Admin AFO

Te-ai intrebat vreodata de ce au ajuns cosurile cadou sa fie atat de populare in randul celor care fac schimb de daruri? Cu siguranta te gandesti ca ideea de cos cadou este o solutie moderna, venita in ajutorul indivizilor carora societatea nu le lasa suficient timp pentru a face tot ceea ce-si doresc.

Desi cosurile cadou sunt imbracate intr-o imagine moderna, acestea au o istorie bogata, care implica zei, ofrande, povesti de dragoste si razboaie.

Cosul are conotatii sacre, fiind cel in care Moise a fost gasit de fiica familiei regale egiptene, are conotatii caritabile, fiind cel in care nobilii francezi ofereau mancare persoanelor mai sarace si are conotatii sentimentale, fiind recipientul in care se ambalau dulciurile oferite adeseori cadou persoanei iubite in Epoca Victoriana.

 

Astazi, cosul cadou este intalnit adeseori in firme, fiind oferit de Paste, de Craciun sau cu alte ocazii  festive

 

Cosul cadou de astazi este reprezentantul unui concept in care se investesc miliarde de euro. Este materializarea cadoului perfect, oferit fara cheltuieli mari de bani si de timp. Cosul cadou poate sa fie gasit gata ambalat si poate contine absolut orice, de la flori pana la bauturi fine, ciocolata si diverse accesorii.

Totusi, acesta ofera inca libertatea personalizarii si iti permite sa dai frau liber imaginatiei si sa construiesti un cadou care sa te reprezinte si sa reprezinte legatura pe care o ai cu cel caruia i-l oferi.

Totul trebuie sa plece de la un cos, asadar, noi te ajutam sa iei startul si iti oferim zeci de modele de cosulete in care poti sa pui orice ( le gasesti aici )

Nu stii ce sa pui in cosul cadou?  Poti incerca sa le colorezi cu flori parfumate, sa le dai gust cu dulciuri si bauturi delicioase sau sa le ancorezi in amintiri cu accesorii care te leaga de persoana careia ii oferi cadoul. Optiunile sunt nelimitate.

Artist artizan...Iubesc la nebunie florile dar mai presus de orice iubesc să creez

13/02/2020
de catre Admin AFO

Eu sunt Raluca Dumitran


  Sunt artist artizan...Iubesc la nebunie florile dar mai presus de orice iubesc să creez… și creez de câțiva ani buni  flori din hartie creponata care fura zambetele celor ce le primesc în dar …

    “visatoare de meserie” așa cum mă numește soțul meu mi-am transformat pasiunea in job full time și astăzi sunt independenta financiar făcând doar ceea ce-mi place. Creez cu mare pasiune decoruri personalizate pentru diverse evenimente și sunt foarte fericită și împlinită deoarece prin munca mea și cu ajutorul florilor de hartie sunt alături de zeci de mirese, în cea mai fericită zi din viața lor.

Dar până a înflorit într-adevăr  primul trandafir în atelierul meu a trecut ceva vreme... 

Am pierdut nopți ,am consumat multe  materiale și am văzut sute de video-uri  în căutarea a ceva care să mă ajute să evoluez mai repede. Urmăream zeci de tutoriale noaptea, ca mai apoi dimineața să pun în practică ceea ce aflam. Dar informația pe care o găseam pe internet si care mă entuziasma în prima fază, se dovedea a nu fi completă și nu imi clarifica toate semnele de întrebare pe care le aveam :

 • cum  să fac să pară cât mai naturală floarea ?
 • cu ce hartie să lucrez ?
 • de unde imi cumpar materialele necesare?
 • cum să capăt o  culoare cât mai naturală pt florile mele ?
 • cum să  îmi fac șabloanele ?
 • cum să încep efectiv să construiesc floarea ca să pară reala ?

Întrebările care m-au chinuit luni de zile ,aveau să își găsească răspuns în studiul propriu. 

M-am înarmat cu răbdare și calm și am început să “desfac” cu ochii minții trandafirul,ca  mai apoi sa fac același lucru și cu alte flori...

        …”ok îl vad cum este construit”... 

…Îmi spuneam în gând ,dar hârtia? ce trebuie să-i  fac să arate ca o petală naturală ?

 Câți  trandafiri au sfarsit în coșul  de gunoi…?  

    Mulți … trandafiri care pentru apropiații mei păreau perfecți, dar eu lucrasem cu florile naturale și le cunoșteam bine  și știam cum trebuie să arate trandafirul meu. 

În tot acest timp în care mă străduiam din răsputeri să realizez o floare, din hartie creponata, cât mai realistică, soțul meu nu prea mă înțelegea si nu era  de-acord cu decizia mea de a renunța la serviciu. Ar fi preferat să fiu angajată si sa am un venit sigur si constant. Îi era teama ca o sa mă plafonez stând acasa. 

Dar eu nu am vrut să renunț la visul meu.Eram foarte  aproape de a realiza floarea mult dorită și am continuat să studiez până când , într-o zi, mi-a  reușit. Atunci am realizat de fapt care este secretul… trebuie sa ai răbdare și să fii perseverent.

    A venit și ziua în care în atelierul meu au înflorit primii trandafiri care mă multumeau pe deplin .  I-am pozat din toate unghiurile posibile , i-am admirat indelung... eram foarte fericită. Visul meu începea să prindă contur .

 Acum trebuia să repet procedeul până făceam îndeajuns de multe flori pentru  a crea primul meu buchet de mireasă. Asta se intampla acum mai bine de 5 ani. 

 Azi ,când scriu aceste randuri pentru tine,sunt implinită profesional. Am colaborat cu zeci de mirese care au apelat bucuroase la serviciile mele,incantate de idea ca își pot pastra buchetul de mireasă pentru toata viata. Unele dintre ele au rămas atât de plăcut surprinse de arta florilor de hartie incat au vrut și ele sa învețe să creeze aceste minunate flori eterne.

  ... am înțeles că mintea are nevoie de liniște și  inima de bucurie…

  Sunt ani buni de cand creez flori de hartie. Acestea mi-au deschis noi orizonturi, m-au ajutat  să mă autodepășesc și să devin un om mai bun. 

  Studiul  și munca mi-au fost recunoscute și de alte visătoare care voiau sa învețe să facă flori prin tehnica mea.

  Așa  am pus baza primului curs fizic din România și am devenit mentor a  peste o suta de iubitoare de frumos care au învățat să facă flori de hartie realistice. Cu florile lucrate la curs, sub îndrumarea mea, au construit buchete de mireasa minunate.  

Multe dintre ele se gândesc să se reprofileze profesional, unele  au organizat deja primele evenimente din proaspăta lor carieră .

Trebuie să fiu sinceră cu tine și vreau să știi  de la început că viteza cu care unele dintre aspirantele la acest domeniu au reușit să concretizeze proiectele propuse a depins de mai multe aspecte :

 • indemanarea proprie -  Dacă nu ai lucrat niciodată cu mâinile este normal să depui mai mult efort în procesul de învățare 
 • perseverența  - Te sfătuiesc  să lucrezi zilnic și să fii autocritica pentru a evolua. Trebuie să îți fixezi obiective  și nu trebuie să te pierzi în amănunte sau sa te lasi distrasa . Fă-ți un program de lucru și respecta-l ca și cum ai fi la serviciu .
 • disponibilitatea - Dacă ai un serviciu îți va fi mai greu să te mobilizezi și să termini proiectele  începute, dar nu este imposibil. Sunt foarte multe fete care practică acest job în weekend și fac față cu succes.
 • voința  - Stabilește-ți un scop și începe să și acționezi pentru al îndeplini . Dacă nu reușești să te mobilizezi scrie pe hartie tot ce ai de făcut și începe să bifezi task-urile pe rând.

                                                       

 • și cel mai important aspect  după părerea mea este  MOTIVATIA  

     

  Arta florilor de hârtie a fost  cel mai frumos lucru pe care l-am descoperit  până acum . M-am redescoperit pe mine și totodată am reușit să mă autodepașesc din punct de vedere emoțional și social.

Dacă ești suficient de motivată  să urmezi acest drum, vei reuși cu siguranță ceea ce ti-ai  propus. Tot ce trebuie să faci este sa cauți înăuntrul tău acel lucru care sa  te motiveze îndeajuns de mult. 

 În ultima perioadă primesc tot mai des  întrebări despre cum realizez eu florile de hartie,ce materiale folosesc?de unde cumpar tot ceea ce am nevoie pentru a face flori de hartie? Ce tehnici de vopsire a hârtiei folosesc? dar cea mai des intalnita întrebare este cum modelez hartia în așa fel incat sa ofer un aspect natural florilor mele.

 Pentru ca nu pot ajunge in toate orașele țării pentru a susține cursuri fizice, am creat Academia Florilor De Hârtie   https://ralucadumitran.ro/ ,un ghid complex care sa te ajute și pe tine sa realizezi flori de hartie realistice.

 În următoarea perioada voi crea mai multe materiale care sa răspundă întrebărilor tale, iar pentru asta am nevoie de ajutorul tău. Îmi poți scrie care sunt curiozitatile tale legate de crearea florilor de hartie și  ce flori noi ai vrea sa înveți?

     

Fie că o să ne vedem la cursurile fizice in țara fie că mă vei urmari on line,iți doresc zile insorite ,pline de inspirație și spor la floricit.

       

      Cu mare drag Raluca Dumitran 

Comment-uri

Buna ziua!Sunt foarte multumita de promptitudinea livrarii si calitatea produselor!Aveti si o locatie unde se pot face cumparaturile fizic?Multumesc!
buna ziua,sunt foarte multumita de fima dv. comanda a ajuns cu succes in germania.insa aveti multe produse momentan indisponibile,daca se poate sa remediati aceasta problema as fi foarte fericita.va multumesc pentru seriozitate
Scrie un review