Craciunita, unul dintre simbolurile Craciunului

03.10.2020
de catre Admin AFO

Exista multe simboluri ale Craciunului, fiecare cu povestea sa. Unul dintre cele mai frumoase insa, este Craciunita. Denumita si Poinsettia, aceasta floare reuseste sa ofere o pata de culoare in peisajul invernal si este subiectul a numeroase mituri si legende.


Este de la sine inteles, asadar, ca in decorul de Craciun al casei tale trebuie sa se regaseasca una, doua sau mai multe Craciunite, fie naturale, fie artificiale.

 

De ce este Craciunita un simbol al Craciunului?

 Legenda spune ca o tanara saraca isi dorea sa ii ofere un cadou pruncului Iisus la slujba de Craciun. Neavand nimic, a cules buruieni de pe marginea drumului, a facut un buchet si a intrat cu ele in Biserica. De indata ce a pus buchetul langa scena Nasterii Domnului, acesta a inflorit, făcând niște flori mari și roșii în formă de stea.

 

Ce trebuie să știi despre Craciuniță?

 Deși este o floare care înflorește iarna, aceasta este foarte sensibilă la frig. Tocmai de aceea, trebuie să fie depozitată într-un spațiu călduros.

Nu toate Crăciunițele fac flori roșii. Unele fac flori portocalii, verzi, roz, sau albe, iar atat marimea florilor, cat si marimea plantei poate sa difere. O Craciunita poate avea inaltimea intre 0.6 si 4 metri.

Ceea ce ete foarte interesant este faptul ca acele flori mari si rosii nu sunt flori, ci frunze colorate. Adevaratele flori sunt micute si cresc  in mijlocul manunchiului de frunze.

Dat fiind faptul ca aceasta planta este pretentioasa, daca vrei sa te bucuri de ea in perioada Craciunului poti opta pentru o varianta artificiala. Craciunitele artificiale sunt din ce in ce mai frumoase si mai bine facute.