Totul despre Licheni decor sau Cladonia Stellaris

05.04.2021
de catre Admin AFO

Lichenul de ren este recoltat și produs de meșteșugari din domeniu și este utilizat în mod divers în industria florală și de artă.

Natura deosebit de unică, bogată și neatinsă a insulei are o semnificație semnificativă pentru companie sub forma lichenului numit Lichen de ren (Cladonia Stellaris). Patrimoniul companiei în ceea ce privește utilizarea mușchilor se întinde de peste 80 de ani; proprietarul său este antreprenorul de generația a treia din sectorul mușchilor. Toate fazele întregului lanț de producție sunt finalizate manual.

Termenul „mușchi” este folosit în mod obișnuit pentru a descrie acest material, dar este un termen incorect din perspectivă științifică. Lichenul de ren este termenul potrivit și se numește botanic Cladonia Stellaris. Lichenul este alcătuit din ciuperci, alge și crește fără rădăcini sau frunze.

Lichenul de ren crește numai în medii în care aerul este liber sau este limitat de poluare. Rata anuală de producție pentru uz comercial este limitată, deci este o specie foarte rar deținută. Lichenul poate crește până la 18cm - 25cm, dar durează aproximativ 25 de ani pentru a-l obține. În condiții optime, lichenul crește cu o rată de 3-5 mm pe an.

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE ACEASTĂ ȘI FLOREA CONSERVATĂ?
Florile conservate folosesc în mod obișnuit glicerină și conservanți pentru a usca materialul și se estimează că păstrează culoarea și textura timp de aproximativ 3-5 ani. Lichenul de ren, pe de altă parte, rezistă și își păstrează culoarea la nesfârșit datorită structurii poroase și higroscopice a speciei. Spre deosebire de florile conservate, lichenul de ren este capabil să rămână moale absorbind umiditatea din jur.

ESTE VIE?
Îndepărtarea lichenului de ren din habitatul sau conservarea sa naturală determină pierderea capacității de creștere. Cu toate acestea, spre deosebire de alte plante conservate, își menține capacitatea de a îndepărta substanțele și de a dezodoriza atmosfera, datorită naturii sale higroscopice. Lăsat singur, lichenul cu ren va parcurge o fază de textură moale și dură pe tot parcursul sezonului, în funcție de umiditatea din jur.

CULOREA ?
Culoarea naturală a lichenului de ren este gri deschis, dar este colorată folosind diferiți pigmenți naturali în timpul conservării. Vopseaua de culoare este complet sigură și conformă cu puritatea cu BfR IX germană, Rezoluția Europeană AP (89) 1, Directiva UE 94/62 / CE și CONEG.

Este posibil ca anumite părți ale lichenului să nu aibă culori uniforme. Acest lucru se datorează lichenului care a fost expus solului și luminii solare în timp ce se afla în habitatul său natural.

TREBUIE SA FIE UDAT?
Lichenul de ren conservat nu crește, astfel încât udarea nu este necesară. Proprietatea higroscopică permite lichenului să rămână moale utilizând umiditatea din jur. Contactul direct cu apa trebuie evitat în orice moment. Când lichenul de ren conservat intră în contact cu apa, lichenul își va pierde proprietățile higroscopice și se va întări.

ARE CAPACITATEA DE A ÎNLĂTURA PARTICULELE DE PRAF?
Particulele de praf aderă la suprafețe din cauza electricității statice, dar lichenul de ren este prin natura sa anti-static, împiedicând aderarea prafului. Depunerea prafului ca rezultat al forțelor gravitaționale poate fi îndepărtată cu o suflantă de aer.

 
SE POATE FOLOSI CA UN DEZUMIDIFICATOR / UMIDIFICATOR?
Nu este la fel de eficient ca un dezumidificator / umidificator electric convențional. Lichenul de ren conservat absoarbe sau emană umezeala din împrejurimi, dar cu limite. Nu este posibilă îndepărtarea continuă sau exudarea umezelii.

CARE SUNT AVANTAJELE UTILIZĂRII ACESTORA ÎN CANTITATI MARI CA DECOR INTERIOR?
În afară de estetica naturală, lichenul de ren conservat este ignifug, are capacitatea de a reduce nivelurile de zgomot ambiental, de a deodoriza mirosurile prin îndepărtarea substanțelor nocive, cum ar fi amoniacul, acetaldehida și formaldehida.

MUCEGAIUL POATE CRESTE ÎN/SAU PE ACEST MATERIAL?
Mucegaiul și insectele nu pot crește sau forma un habitat în sau pe lichenul de ren conservat din cauza salinității.

CARE ESTE MIROSUL LICHENILOR?
Mirosul este o combinație de Cladonia Stellaris (lichen de ren), minerale și pigmenți naturali.