A Valentin-napról és a rózsákról

04/02/2021
ettől: Admin AFO

De miért van ez? Mi a közös a rózsákban és Valentine-ban? És milyen rózsákat kell készítenie a sikeres Valentin-napra való felkészüléshez? Ebben a cikkben elmélyülünk a rózsák és a Valentin-nap lenyűgöző történetében.

Valentin-napi történet

Az első Valentin-napot 496 óta ünneplik. Sok legenda és mítosz van körülötte, de valószínűleg soha nem fogjuk felfedezni a Valentin-nap keletkezésének pontos történetét. Amit tudunk, az az, hogy a Valentin-nap, amint tudjuk, népszerűvé vált az Arany Legenda révén, amely könyv a XIV. Században készült a keresztény ünnepekről és ünnepekről. Manapság általában a szeretetet ünnepeljük február 14-én, és nem csak a "névtelen szerelmet". A szerelmesek, párok, sőt barátok kártyákkal, ajándékokkal és virágokkal fejezik ki egymás iránti szeretetüket.

Szóval ... Mi a baj a rózsákkal és Valentine-nal?

A rózsák felajánlása Valentin-napra valószínűleg a 17. század végére nyúlik vissza, amikor II. Károly svéd király Perzsiába utazott. Perzsiában Charles felfedezte a virágokkal való kommunikáció művészetét, szavak használata nélkül. Amikor ezt a művészetet bemutatta Európának, divat lett, és a viráglisták és azok jelentése elterjedt. A sárga szegfű például azt jelentette, hogy a címzett csalódást okozott feladójának. És a vörös rózsa természetesen a szeretet szimbóluma volt. És honnan vette a Rózsa ezt a szimbolikus jelentést? Ehhez vissza kell térnünk az időben és tovább. A görög mitológiában, ahol a Rózsát Afroditével, a szerelem istennőjével és pasijával, Adonisszal társították. Amikor Adonist egy vaddisznó megölte, Aphrodite keservesen sírt a halála miatt. Azt mondják, hogy a rózsabokrok ott nőttek, ahol könnyei és Adonis vére megérintette a földet. Szerencsére a történetnek (részben) boldog vége van: Adonist Zeusz keltette életre. De mivel Persephone, a termékenység és a halottak istennője is kérte szerelmét, úgy döntöttek, hogy Adonis hat hónapot tölt a világában minden Aphrodite-nál töltött hat hónap után.

Javaslatok rózsákról Valentin-napra

Mielőtt visszatérünk Rose-hoz , valószínűleg további inspirációt keres a Valentin-napi készletéhez. 11 érdekes rózsát választottunk ki felhasználásra!

A 2021-es Valentin-napra ajánlott rózsák

Akár a hagyomány Károly svéd királytól származik, akár két istennőtől, akik ugyanazon a szeretőn vitatkoznak, a Vörös Rózsa évszázadok óta a Valentin-nap szimbóluma. Természetesen a különböző színű rózsáknak különböző jelentése van, és kiváló ajándék lehet Valentin-napra. A vörös azonban a szenvedély és a szeretet színe, és messze a legnépszerűbb. És szerencsére nagyon sokféle fajtából lehet választani! Itt csak néhány személyes kedvencünkből válogathatunk.

1. A szabadság rózsa - magas, erős és gyönyörű. Ez egy fantasztikus rózsa, amelyet középen lehet használni.
2. Madam Red Rose - Elegáns, elegáns és romantikus az, ami ezt a fajta rózsát leheli.
3. Fekete Baccara rózsa - Ez az intenzív vörös rózsa szinte szaténikus megjelenéssel.
4. Rose Rubicon Spray Rose - Rózsa nagy virágfejekkel, amelyek csodálatosan kinyílnak.
5. Rose Rose felső osztály - Nagyon fényűző megjelenésű rózsa, minden alkalomra tökéletes!
6. Rose Spray Rose Fire Flash - A rózsavörös keveredik sárga csíkokkal.
7. Mirabel Rose Spray Rose - Ha nagyon elegáns vörös rózsát keres, akkor ez komoly lehetőség!
8. Valaha vörös rózsa - mutassa meg örök szerelmét ezzel a fantasztikus rózsafajtával.
9. El Toro rózsa - Ennek a rózsának a szirmai olyanok, mint a spanyol bikaviadalokban használt függöny.
10. Kriogén rózsaszív XXL - csodálatos! Ez a megőrzött rózsa átalakul szívvéhogy megmutassa a legfelsõbb szeretetet.
11. Vörös Naomi rózsa - A vörös rózsák közül a leghíresebb nem hiányozhat listánkról.

Fordítási forrás: